søndag 10. mai 2009

Først til møllen får først malt mel!

Søndag= Familiedag! I en travel hverdag er det viktig å ta seg en fridag i blant i lag med familien, og gjøre noe helt annet enn hva en pleier. Vi bruker å benytte søndagen til slikt. Så i dag bestemte vi oss for å både kose oss i naturen, samtidig som vi ville være litt kulturelle. Jeg synes det er interessant å vite hvordan ting ble til i gamle dager. Vi valgte derfor å besøke møllen i Christiparken i Fridalen. Her fikk vi se, og lære hvordan mel ble til i gamle dager.
Ved siden av gangstien opp til gamle Fridalen gård, ligger grunnmuren til Kvernhuset. Grunnmuren er over 200 år gammel, og elven renner fortsatt stri: Vannveien til "møllehjulet" synes tydelig. (Fridalen) var en storgård, og var et samlingssted også for vanlige bønder fra gårdene omkring. "Christieelven" hadde rikelig med vann om høsten, og kvernhuset må ha malt billigere enn møllen i Møllendal. Vi fikk oppleve å se korn bli til mel og mel bli til boller og brød i
kvernhuset.
Etter på avsluttet vi med en kopp kaffe, brus og pølser og banan før vi vendte nesen hjemover igjen. En koselig familiedag.
Hilsen Linda , Ingrid og Øyvind

Ingen kommentarer: